Україна

У ЗСУ озвучили втрати РФ під Бахмутом за добу


У ЗСУ озвучили втрати РФ під Бахмутом за добу

ЗСУ продовжують знищувати російських військових та ворожу техніку на Бахмутському напрямку.

 
На Бахмутському напрямку за добу РФ втратила 191 військовослужбовця вбитими та 319 пораненими. Про це повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону.
 
“Тільки за цю добу в районі Залізнянського, Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, самого Бахмута, Івановського військові РФ намагалися проводити штурмові дії. Здійснили 188 обстрілів ствольною та реактивною артилерією”, – зазначив він.
 
За словами Череватого, всього за добу сталося 57 бойових зіткнень на вказаній ділянці фронту. У районі безпосередньо Бахмута – 20 обстрілів і 23 бойові зіткнення.
 
Спікер Східного угруповання Збройних сил України заявив, що ситуація в районі Бахмута “абсолютно контрольована”, і війська РФ, як і раніше, не можуть прорвати українську оборону.
 
За його словами, на Куп’янсько-Лиманському напрямі сталося за добу 347 обстрілів.
 
“Цей напрямок – рекордсмен з використання ворогом артилерійських та реактивних систем залпового вогню. Сталося п’ять авіазіткнень. 35 ворогів убито, 55 поранено”, – розповів Череватий.
 
Він додав, що на цьому напрямку також підбито два ворожі танки Т-72 і два БМП-2.
 
На вказаній ділянці фронту задіяно більше регулярних збройних сил РФ – повітряно-десантні війська, механізовані, танкові, які намагаються використовувати там більше бронетехніки. У тому числі зафіксовано використання і найновішого російського танка Т-90.
 
Череватий зазначив, що в одну з попередніх діб було знищено п’ять таких танків.
 
Нагадаємо, на добу раніше в районі Бахмута сталося 19 зіткнень.
 
Раніше командувач Сухопутних військ генерал-полковника Олександр Сирський розповів про ситуацію в Бахмуті.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button