Україна

У ЗСУ озвучили темпи просування на Півдні


У ЗСУ озвучили темпи просування на Півдні

Сили оборони протягом доби просуваються на 50-200 метрів. Інколи – це кілометри, а інколи руху немає взагалі, тому що треба закріпитися.

Українські військові на Таврійському напрямку за добу просуваються на 50-200 метрів, а загалом з початку наступу звільнено понад 255 кв.км української землі. Про це заявив речник об’єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Зокрема, у нього запитали, чи може він підтвердити про бої Сил оборони України з російськими загарбниками на околицях Новопрокопівки на Мелітопольському напрямку.

“Про околиці я би поки що не говорив, але, в результаті штурмових дій, наші воїни в останні декілька днів мали успіх в районі Роботиного на Запоріжжі, витіснили противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах. На даному етапі, ми просуваємося по 50, 100, 200 метрів на добу. Інколи – це кілометри, а інколи руху немає взагалі, тому що треба закріпитися і захистити особовий склад від протидії ворога”, – повідомив Штупун.

Він підкреслив, що загалом, з початку наступу, українські воїни на Таврійському напрямку вже звільнили понад 255 квадратних кілометрів української землі.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що за минулий тиждень українські війська деокупували 4,8 кв. км території на Таврійському напрямку. 

Прогноз Буданова: як контрнаступ України триватиме взимку

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button