Україна

У ЗСУ озвучили ситуацію на Таврійському напрямку


У ЗСУ озвучили ситуацію на Таврійському напрямку

Активні піхотні атаки ворог продовжує за підтримки бронетехніки, не полишає спроб оточити Авдіївку.

Війська РФ вдвічі збільшили кількість атак на Таврійському напрямку, однак українські військові тримають оборону. Про це заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

“Було деяке зниження до позавчора кількості атак, трималося воно на рівні до 30, і позавчора вже ворог удвічі збільшив кількість боєзіткнень. Позавчора було понад 50, сьогодні – 47. Активні піхотні атаки ворог продовжує за підтримки бронетехніки, не полишає спроб оточити Авдіївку. Протягом минулої доби відбито 16 атак поблизу Новобахмутівки, Степового і Авдіївки, і стільки ж у районах Первомайського та Невельського”, – розповів Штупун.

За його словами, попри збільшення авіаційних атак загарбників Сили оборони утримують позиції.

Речник також повідомив, що українські військові щотижня беруть у полон близько 30 окупантів.

“Здаються в полон щотижня. По-різному, але близько 30 осіб в операційній зоні ОСУВ Таврія здаються в полон. Умови різні: деякі виходять за програмою “Хочу жить”, але більшість потрапляє в полон у бою, і не завжди це якийсь жорсткий бій”, – зазначив Штупун.

Він додав, що росіяни активізувалися майже на всіх ділянках фронту, окрім Шахтарського.

“Але скрізь бачимо, що ворог готується, підтягує резерви, намагається їх навчати. Але зазнаючи таких шалених втрат в нашій операційній зоні – це 400-500 осіб на добу, – ті резерви, які він підтягує, майже зточуються”, – заявив речник.

Раніше повідомлялося, що росіяни на Таврійському напрямку бунтують і тікають з окопів.

Нагадаємо, за словами голови Харківської ОВА, на Куп’янському напрямку інтенсивність штурмів порівняно з минулом тижнем зменшилася, росіяни проводять поповнення та ротацію.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button