Україна

У ЗСУ оцінили загрозу перекидання ворога з-під Херсона на Донбас


У ЗСУ оцінили загрозу перекидання ворога з-під Херсона на Донбас

Військові не відкидають загрози загострення ситуації на Сході, якщо РФ вдасться перекинути сили з Херсонщини.

Російські військові, які втекли з правого берега Дніпра, можуть змінити динаміку боїв на Донбасі. Але наші військові роблять все, щоб знизити потенціал ворога ще на півдні. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

На запитання журналіста, чи можливо збільшення ворожого континенту на сході після втечі з правобережжя Херсонської області, він висловив сподівання, що “колеги на півдні не дадуть окупантам такої можливості”.

“Я впевнений, що наш Генштаб думає про те, щоб завдати ударів ворогові, щоб у нього такої можливості не було. Наскільки я бачу, росіяни самі бояться, що ми зможемо взяти резерви на півдні”, – сказав він.

При цьому він не відкидає загрози зміни динаміки бойових дій на сході, якщо росіянам все ж таки вдасться перекинути частину сил з Херсонської області на східний напрямок.

“Звичайно це може статися, якщо ми не будемо нічого робити. Історія цього повномасштабного вторгнення показала, що ми якраз, як правило, були на крок попереду ворога і саме наші штаби були розумнішими, дотепнішими і адекватнішими за ситуацію. Навіть маючи в більшості випадків менше особового складу та техніки ми вміли перемогти на полі бою. Київська, Харківська та Лиманська операції це чітко продемонстрували”, – пояснив Череватий.

Нагадаємо, площа звільненої від російських окупантів території на півдні України склала вже понад три тисячі квадратних кілометрів. Вчора ще військові ЗСУ говорили про 260 звільнених квадратних кілометрів.

За даними Генштабу, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Масютівка та Орлянка Харківської області, Новоселівське, М’ясожарівка, Макіївка та Білогорівка Луганської області та Соледар, Бахмут, Красногорівка, Верхньокам’янське, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Павлівка на Донеччині.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button