Україна

У ЗСУ назвали задум росіян у Авдіївці


У ЗСУ назвали задум росіян у Авдіївці

Українські війська посилюють рубіж блокування і виставляють додаткові вогневі позиції, зазначив Олександр Тарнавський.

Російські загарбники зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямку. Їхній задум – встановити контроль над логістичними шляхами ЗСУ. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія бригадний генерал Олександр Тарнавський в Telegram в суботу, 10 лютого.

“Задум російських агресорів зрозумілий: вони насамперед хочуть встановити контроль над логістичними шляхами забезпечення наших підрозділів на північному фланзі. Однак ми даємо адекватну відповідь на дії противника. Посилюємо рубіж блокування, виставляємо додаткові вогневі позиції, задіюємо свіжі ефективні сили. Логістичне постачання продовжує здійснюватися”, – написав Тарнавський.

За його словами, pа минулу добу в операційній зоні ОСУВ Таврія противник завдав 17 авіаударів, здійснив 57 штурмових дій і 599 артобстрілів.

При цьому загальні втрати ворога становили: 361 окупант і 13 одиниць військової техніки. Зокрема, 2 танки, 1 бойова бронемашина, 1 артсистема, 6 автомобілів і 3 одиниці спеціальної техніки.

Українські військові також знищили два склади боєприпасів. Нейтралізовано або знищено 145 дронів різних типів.

Як відомо, з жовтня 2023 року росіяни активно штурмують Авдіївку. За цей час ворог втратив десятки тисяч військових вбитими і пораненими та сотні одиниць бронетехніки.

На поточному тижні в ОСУВ Таврія визнали, що нині бої в Авдіївці відбуваються уже в межах міської забудови. При цьому стверджувалось, що в Авдіївці ще далеко до “все пропало”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button