Україна

У ЗСУ назвали спосіб перехоплення ініціативи у росіян


У ЗСУ назвали спосіб перехоплення ініціативи у росіян

Зараз іде тільки позиційна війна, а Збройні сили України не можуть здобути значної переваги.


Сили оборони України можуть перехопити ініціативу у війні з російськими військами лише в разі сповільнення їх дій. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк в ефірі телемарафону в п’ятницю, 22 березня.

Він зазначив, що висновки щодо сповільнення російського наступу робити рано. Окупанти використовують всі наявні ресурси, щоб не допустити цього. 

 
“Росія не може дати собі можливості втратити перевагу на полі бою, а тільки сповільнення їх дій дасть нам можливість перехопити ініціативу”, – сказав генерал-лейтенант.
 
За словами Павлюка, росіяни роблять все можливе, використовуючи всі наявні ресурси, щоб продовжити наступальні дії на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.
 
“Вона (Росія – ред.) не має таких успіхів, як вона мала тоді при Авдіївці. Деякі мають тактичні дії, які мають невеличкий успіх на тому чи іншому напрямку. Точно так же і ми проводимо відповідні наступальні дії, відновлюємо позиції, захоплюємо також їхні позиції, відновлюємо свої”, – сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ.
 
Павлюк зауважив, що зараз іде тільки позиційна війна, а ЗСУ не можуть здобути значної переваги. “На жаль, противник має більший ресурс, але всьому свій час”, – додав він.

Нагадаємо, російські війська продовжують тиснути на позиції Сил оборони по всій лінії фронту. Ворог 74 рази штурмував позиції українських військ.

Минулої доби ЗСУ ліквідували 870 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 434 710 солдатів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button