Україна

У ЗСУ назвали співвідношення сил в Авдіївці


У ЗСУ назвали співвідношення сил в Авдіївці

Українські сили нині перебувають у складному форматі оборони в цьому районі, зазначив Олександр Бородін.

Співвідношення українських та російських сил в районі Авдіївки (Донецька область), куди була передислокована Третя окрема штурмова бригада ЗСУ для посилення оборони, становить один до семи. Ситуація на цьому напрямку досить складна. Про це заявив прес-офіцер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін в ефірі Радіо Свобода в четвер, 15 лютого.

“Треба розуміти, що тут проти нас дві армії. Співвідношення приблизно один до семи. Це дуже серйозний виклик. Якщо порівнювати з Бахмутом, де ми теж були в обороні під час (атаки – ред.) ПВК Вагнера, то там була суміш між “зеками” та “спецурою”, то тут лінійні бригади механізовані РФ та спеціалісти з ГРУ (Головне управління Генерального штабу Збройних сил РФ – ред.). Тобто, це, напевно, найсерйозніший кулак Росії в Україні”, – зазначив військовий.

Він додав, що нині в районі Авдіївки українські сили перебувають у складному форматі оборони.

“Деякі підрозділи працюють у нас на 360 градусів. Тобто дійсно ситуація важка, і один з елементів – це те, що ворог може на деяких ділянках уражати майже повністю на 360 градусів. Це не говорить, що ми повністю в оточенні на цих ділянках, але це означає, що уражати він може”, – підсумував Бородін.

Нагадаємо, ЗСУ терміново перекинули до Авдіївки підкріплення – 3-тю окрему штурмову бригаду. 

Додамо, що постачання до Авдіївки нині ускладнено. ЗСУ задіяли запасну логістичну артерію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button