Україна

У ЗСУ назвали напрямок, який стає “гарячим”


У ЗСУ назвали напрямок, який стає гарячим

Російські агресори намагається зрізати Роботинський виступ у Запорізькій області, зазначив Дмитро Лиховій.

На Таврійському напрямку фронту стає “гарячим” Оріхівський напрямок. Про це сказав речник ОСУВ Таврія Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону у четвер, 7 березня.

“Гарячим напрямком в нашій зоні відповідальності стає Оріхівський. Ворог намагається зрізати Роботинський виступ. Якщо в попередні дні і тижні там було інколи взагалі 0 штурмових дій противника за добу, інколи 1-3, максимум 5, то за вчорашню добу тут зафіксовано 16 атак противника західніше села Вербове та в районі села Роботине”, – розповів він.

За словами Лиховія, росіяни розвивають активність подібно до тієї, яка була в середині лютого. Відповідно зростають і їхні втрати.

Також на Запорізькому напрямку ворог намагається наступати квадроциклами.

“От за вчора ще знищено ще два квадроцикли”, – зазначив спікер.

За даними Лиховія, 6 березня загальні втрати росіян в операційній зоні ОСУВ Таврія склали 389 осіб убитими і пораненими.

Сили оборони знищили 54 одиниці техніки, серед них: 3 танки, 10 бронемашин, 19 артилерійських систем, 17 автомобілів, 3 одиниці спецтехніки.

Також нейтралізовано засобами РЕБ або збито 312 БПЛА, серед них ZALA і SuperCam. Крім того, Сили оборони знищили три склади боєприпасів ворога.

Нагадаємо, з початку війни Росія втратила понад 420 тисяч військових вбитими і пораненими. Лише за добу 6 березня додалося 1160 “хороших” росіян.

ЗСУ показали, як знищили артбатарею окупантів під Авдіївкою

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button