Україна

У ЗСУ назвали ймовірні нові цілі ракетних атак росіян


У ЗСУ назвали ймовірні нові цілі ракетних атак росіян

Україні варто готуватися до ударів російських загарбників по інших важливих об’єктах, вважають у ЗСУ.

Росіяни не змогли занурити Україну в холод і морок обстрілюючи об’єкти енергетичної інфраструктури взимку, тому зараз ворог може змінити тактику та почати обстрілювати інші критично важливі об’єкти. Про це у середу, 22 лютого, в інтерв’ю NV представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
 
“Щодо масованих обстрілів з енергетичної інфраструктури, то зрозуміло, українська енергетика вже адаптувалася до такого протистояння з ворогом, швидко мобілізуючи бригади та відновлюючи пошкодження. Світловий день стає довшим, а енергоспоживання менше. Ворог побачив, що цілей не досягнуто, тому, можливо, буде зменшення атак на об’єкти енергетичної інфраструктури”, – зазначив він.
 
Водночас він припустив, що навесні та влітку ворог може сконцентруватися на обстрілі транспортної інфраструктури чи гідротехнічних споруд.
 
Ігнат підкреслив, що зараз Повітряні сили мають зміцнюватися, а також чекати якнайшвидшого повернення військових із тренувань та прибуття нових засобів протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема зенітних ракетних комплексів SAMP/T та Patriot. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні заявила, що Італія в рамках нового пакету військової допомоги Україні надасть, крім ЗРК SAMP-T, ще два комплекси: Skyguard і Spike.

Також повідомлялося, що Британія обіцяє Україні боєприпаси та системи ППО.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button