Україна

У Житомирі викрили псевдоволонтера


У Житомирі викрили псевдоволонтера

Чоловік розміщував публікації про збір коштів з реквізитами банківських карток своїх знайомих та близьких. Донати йшли на його власні потреби.

У Житомирі 19 вересня правоохоронці провели обшуки за місцем проживання чоловіка, який розміщував в інтернеті фейкові оголошення щодо допомоги для ЗСУ. Про це повідомляє обласна поліція.

Зазначається, що фігурант ошукав 36-річну житомирянку. Жінка задонатила для української армії за вказаними реквізитами, а пізніше вона виявила інформацію щодо “волонтера” на одній зі сторінок про шахраїв та звернулася до поліції.

З’ясувался, що до шахрайства причетний 27-річний житомирянин. Він розміщував публікації про збір коштів з реквізитами банківських карток своїх знайомих та близьких. Надалі донати йшли не за призначенням, а на власні потреби.

Під час обшуків вилучено комп’ютерну техніку, флеш-носії, мобільні телефони, банківські картки, скретч-картки для сімкарт, сімкартки різних операторів мобільного зв’язку, фейкові документи щодо неіснуючих хвороб вигаданих людей, документацію про вже оформленні банківські картки, а також чорнові записи.

Наразі поліцейські перевіряють причетність до злочину інших осіб, а також встановлюють можливих потерпілих від діянь фігуранта в межах кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Нагадаємо, слідчі Нацполіції викрили псевдоволонтера, який торгував гуманітарною допомогою.

Раніше повідомлялося, що у Києві судитимуть шахрая, який привласнив гроші іноземних волонтерів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button