Україна

У журналіста “Страни” В’ячеслава Селезньова пройшли обшуки – 1News


LIGA.net

Ранок суботи почався з провокації проти “Страни”, повідомляє видання.

Причому за тими ж лекалами, які були відпрацьовані за часів Порошенка.

О 6 ранку в квартиру до журналіста “Страни” В’ячеслава Селезньова вломилися поліцейські з рішенням суду на обшук за статтею 317 частина перша – організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва або виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.


Страна


Страна


Страна

Як випливає з тексту постанови суду, 12 і 14 січня 2022 року якісь “свідки” перебуваючи в під’їзді будинку, де живе В’ячеслав, нібито відчули з його квартири “хімічний” запах і повідомили про це в поліцію. Яка і прийшла сьогодні з обшуком шукати у журналіста “нарколабораторію”.


Страна

Природно, нічого не знайшли, що і зазначено в протоколі обшуку. До теперішнього часу поліція вже покинули квартиру журналіста.


Страна


Страна

Крім того, що важливо, 12 і 14 січня В’ячеслава не було в Києві. Він перебував на своїй малій батьківщині в Херсонській області, де йому робили операцію. І повернувся до Києва лише 16 січня.

Тобто це чиста фабрикація справи.

А тепер найцікавіше: В’ячеслав Селезньов – це той самий журналіст “Страни” проти якого вже фабрикували справу і теж з наркотиків за часів Порошенка.

Пам’ятайте знамениту історію з “агентом Пушкіним”?

У 2018 році В’ячеслав сфотографував віллу президента Петра Порошенка в іспанському місті Марбелья.

Після чого поліція спробувала “пришити” Селезньову справу про вживання і зберігання наркотиків. І шантажуючи цією справою його хотів завербувати співробітник СБУ Олександр Хаїндрава (ми його прозвали “агент Пушкін”)

“Страна” 10 днів стежила, записувала і документувала Харндраву, який вимагав, щоб наш журналіст постачав йому інформацію про те, що відбувається в редакції.

У разі відмови від співпраці обіцяв великі неприємності (аж до побиття, в’язниці і проблем у мами).

Ми опублікували серію матеріалів про це, питання розглядалося на засіданні Комітету Ради зі свободи слова. За підсумком сфабрикована справа проти В’ячеслава розсипалася.

Але тепер, вже при Зеленського, влада вирішила знову кошмарити журналіста за тими ж порошенковсим лекалами.

“Страна” розглядає цей випадок як прямий тиск на нашого журналіста і на редакцію, яка в останні місяці перебуває під безпрецедентним тиском влади після введення незаконних і злочинних санкцій РНБО проти нашого видання і головного редактора Ігоря Гужви.

Видання вимагає від влади припинити залякування і шантаж наших журналістів.

І чітко заявляємо, що, незважаючи на весь тиск, “Страна” продовжить працювати.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button