Україна

У Зеленського розкритикували владу Києва за транспортний колапс

Офіс Президента розкритикував владу Києва за ситуацію зі спеціальними пропусками для проїзду в громадському транспорті. Про це говориться у заяві ОП, повідомляє 1News.

«Щодо ситуації в місті Києві зі спецперепустками для користування громадським транспортом. З 5 квітня цього року перевезення у громадському транспорті в місті Києві може здійснюватися виключно за спеціальними перепустками. Друк спецперепусток, організація їхньої видачі та забезпечення спецперепустками всіх працівників підприємств критичної інфраструктури є відповідальністю влади міста Києва. Змушені констатувати, що це завдання не було виконане належним чином», – говориться у повідомленні.

В Офісі Президента зауважили, що з відповідних звітів та численних повідомлень видно, що без спецперепусток залишилася, серед іншого, і частина медичних працівників. «Вважаємо таку ситуацію неприпустимою», – зазначається у повідомленні.

В ОП наголосили, що влада Києва має терміново виправити ситуацію, що склалася, забезпечивши мешканців міста згідно зі встановленим порядком спецперепустками для користування громадським транспортом. «Має бути забезпечена й достатня кількість одиниць транспорту на маршрутах для перевезення», – додали в Офісі Глави держави.

Офіс Президента закликав представників міської влади також довести до відома керівників підприємств та організацій у місті Києві, які можуть бути переведені на дистанційний режим роботи, інформацію про необхідність забезпечити такий режим для своїх працівників.

Нагадаємо, з 5 квітня проїзд у громадському транспорті Києва можливий тільки за спецперепустками.

У КМДА заявили, що видали більше 430 тисяч таких перепусток.

У зв`язку з тим, що багато киян не змогли отримати такі пропуски, зранку в місті утворились величезні затори, а таксі збільшили тарифи на перевезення у 2-3 рази.

Back to top button