Україна

У зброї РФ знаходять дедалі більше компонентів з Китаю – ОП


У зброї РФ знаходять дедалі більше компонентів з Китаю - ОП

У навігаційній системі безпілотників Орлан, у яких раніше використовувалася швейцарська система, було виявлено компоненти китайського виробництва.

 

Старший радник глави Офісу президента Владислав Власюк заявив, що в російській зброї, яка використовується в Україні, виявляють дедалі більше компонентів з Китаю, оскільки західні постачання зменшуються через санкції. Про це повідомляє Reuters.
 
“У зброї, знайденій на полі бою, ми продовжуємо знаходити різну електроніку. Тенденція така, що зараз менше компонентів західного виробництва, але більше – не важко здогадатися, в якій країні – вироблених компонентів. Звичайно, Китай”, – зазначив він.
 
Так, у навігаційній системі безпілотників Орлан, у яких раніше використовувалася швейцарська система, було виявлено компоненти китайського виробництва.
 
Експерти також повідомили про виявлення китайських деталей у системі управління вогнем у російських танках, у яких раніше використовувалися деталі французького виробництва.
 
Нагадаємо, за даними Генштабу, останні зразки іранських Shahed-136 і російських ZALA 421-16E мають низку “модифікацій”, що свідчать про конструктивну деградацію та суттєві проблеми російського ВПК у галузі виробництва, модернізації та обслуговування безпілотних літальних апаратів.
 
Як повідомлялося, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що Китай не продаватиме зброю сторонам, залученим до війни в Україні, і стежитиме за експортом товарів подвійного призначення.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button