Україна

У Запорізькій області сільського голову звинувачують у незаконному оформленні зарплати своєму попереднику

Таким чином, селищний голова, зловживаючи своїм службовим становищем, впродовж півроку розтратив кошти місцевого бюджету у розмірі більше ніж 113 тисяч гривень

Слідчий Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області, за погодженням з Бердянською окружною прокуратурою, оголосив колишньому голові однієї з селищних рад Бердянського району про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Про це інформує 1NEWS.

Відповідно до зібраних слідством матеріалів, житель Бердянського району 1968 року народження наприкінці 2019 року був обраний на посаду сільського голови однієї з селищних рад.

Відповідно до службових обов’язків він виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції і був розпорядником бюджетних коштів.

На початку 2020 року за його розпорядженням, за колишнім сільським головою було здійснено збереження середньої заробітної плати, яку він одержував на посаді сільського голови.

Проте, правоохоронці встановили, що нарахування виплат було незаконним і колишній голова не мав підстав та права на збереження заробітної плати.

Фігурант був обізнаним щодо відсутності підстав нарахування виплат.

Проте, діючи умисно, незаконно, в інтересах свого попередника, з січня 2020 року по червень 2020 року з місцевого бюджету нараховував йому середню заробітну плату.

Таким чином, селищний голова, зловживаючи своїм службовим становищем, впродовж півроку розтратив кошти місцевого бюджету у розмірі більше ніж 113 тисяч гривень.

Джерело: Нацполіція

Back to top button