Україна

У Запоріжжі відкрили пункти вакцинації в церкві

У Запоріжжі в Соборі Святої Трійці Православної церкви України та у Свято-Покровському соборі УПЦ МП відкрили пункти вакцинації від коронавірусу. Про це повідомляє 1news, посилаючись на Укрінформ.

«Ситуація із захворюваністю на коронавірус залишається складною. Дуже висока захворюваність і летальність. Працюємо над тим, аби процес вакцинації був доступний всім мешканцям Запоріжжя. Організовуємо мобільні бригади, вони вакцинують у віддалених куточках міста, а сьогодні відкрили додатково пункти щеплення в двох храмах», – сказав секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Пункт вакцинації у Соборі Святої Трійці ПЦУ працюватиме щонеділі з 9:00 до 16:00.

«Ми хотіли розвіяти міф, що церква проти вакцинації. Ми залишаємо вакцинацію на вибір самої людини. Ми не проти і закликаємо не ворогувати», – сказав владика Фотій.

Пункт вакцинації у Свято-Покровському соборі Української православної церкви Московського патріархату працюватиме щонеділі з 08:00 до 13:00. Там працюватимуть 2 медичні сестри та 3 реєстратори. За день можуть зробити до 200 щеплень.

Протоієрей Дмитро Шуляк зазначив, що серед вірян багато тих, то хотів би щепитись, але не мав часу.

У Запоріжжі у Свято-Покровському соборі Української православної церкви та у Соборі Святої Трійці Православної церкви України відкрили пункти вакцинації / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ
Протягом останньої доби в Запорізькій області проведено 6661 щеплення. Всього з початку вакцинальної кампанії станом на ранок 14 листопада щеплено 477 535 осіб, в тому числі закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 321 878 осіб.

Як повідомлялося, в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 12 187 561 людину, з них повністю імунізовані та отримали дві дози – 8 665 945 людей.

Back to top button