Україна

У Запоріжжі до 14 гривень зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, передає 1news.

Запорізькі перевізники назвали нові тарифи на проїзд в громадському транспорті, які вважають економічно обґрунтованими. Після громадського обговорення вартість поїздки зросте до 10-14 гривень.

“Вартість проїзду формується з урахуванням обстеження пасажиропотоків, протяжності маршрутів та витратної частини компаній-перевізників, а саме: заробітних плат водіїв, вартості запчастин, пального, обслуговування транспортних засобів тощо. Наразі міські перевізники озвучили нам наступні економічно обґрунтовані тарифи на проїзд: від 10 до 14 гривень. Ці тарифи оприлюднено і ведеться їх обговорення”, – повідомив Куртєв.

За його словами, подорожчання вартості проїзду може стати відчутним для значної частини містян. Проте міська влада не може не брати до уваги той факт, що з часу останнього перегляду тарифів витратна частина підприємств-автоперевізників суттєво зросла.

“Безпосередні перемовини з представниками громадськості щодо вартості проїзду ми розпочнемо наступного тижня”, – поінформували в міській раді.

Посадовці обіцяють врахувати думку мешканців міста та прийняти виважене рішення.

Про подорожчання проїзду представники міської влади говорили ще наприкінці грудня.

В останнє тарифи на проїзд у Запоріжжі підвищували в травні 2021 року. Тоді вартість проїзду в трамваях і тролейбусах збільшилась до 6 грн, автобусах – 7 грн, в маршрутках – 8 – 10 грн.

 

 

 

 

Back to top button