Україна

У Запоріжжі демонтували пам’ятник Пушкіну


У Запоріжжі демонтували пам ятник Пушкіну

Погруддя російському поетові, відзначає українське видання з посиланням на слова представників міськради, зняли увечері 26 липня. Нині вирішується подальша доля.

 
У Запоріжжі проведено демонтаж погруддя російського поета, драматурга та прозаїка Олександра Пушкіна. Про це повідомили у Запорізькій міській раді у коментарі Укрінформ у середу, 27 липня.
 
У міськраді розповіли, що погруддя з кованої міді стояло у місті понад 20 років. Його демонтували у вівторок увечері, 26 липня, із дозволу мерії.
 
“Пам’ятник поки що демонтований і зберігається. Де саме, ми не розголошуємо. Він зберігатиметься там, поки не буде ухвалено рішення про його подальшу долю”, – додали у відомстві.
 
Зазначимо, що пам’ятник Пушкіну в Запоріжжі встановили наприкінці 90-х років ХХ століття “на відзнаку про перебування великого поета на запорізькій землі у травні 1820 року”.
 
Нагадаємо, до президента Володимира Зеленського звернулися з петицією про необхідність знести пам’ятник російській імператриці Катерині II в Одесі.
Раніше повідомлялося, що у Харкові знесли пам’ятник князю Олександру Невському, розташованого на вулиці Академіка Павлова.
 
Крім того, у середині квітня у Харкові знесли пам’ятник радянському маршалу Георгію Жукову.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button