Україна

У захисників Маріуполя є чотири варіанти дій – Азов

У захисників Маріуполя є чотири варіанти дій - Азов

Фото: Скриншот видео

Ілля Самойленко – офіцер полку Азов

В Азові вважають, що полон для них означає смерть, оскільки ворог порушує всі правила та звичаї війни, і бійці мають чіткий доказ цього.

Офіцер управління розвідки полку Азов Ілля Самойленко вважає, що захисники заблокованого Маріуполя мають чотири варіанти дій, але єдиним прийнятним є – боротися.

“Щодо шансів, які у нас є тут, то я вам скажу те саме, що я говорю своїм товаришам, солдатам… у такій критичній ситуації, як зараз, у нас є чотири варіанти… Перший – можна, звичайно, просто відкласти зброю і сидіти в кутку і чекати кінця, це буде повільна смерть від голоду або швидка смерть від бомби, просто прийняти. Другий варіант – можна спробувати якось втекти, як боягуз, думати тільки про власне життя, не думати про свій обов’язок…”, – зазначив Самойленко під час брифінгу із заблокованої Азовсталі.

За його словами, ситуація така, що захисники Маріуполя більш ніж за 100 кілометрів від основних позицій ЗСУ, прорватися неможливо.

“Третій – можна скласти зброю і просто здатися. А четвертий варіант – це єдиний спосіб, який гарантуватиме ваше життя і ви не соромитиметеся того, що ви зробили – стояти і боротися”, – наголосив Самойленко.

Офіцер наголосив, що полон для “азовців” означає смерть, оскільки ворог порушує всі правила та звичаї війни. І бійці мають для цього чіткий доказ.

Нагадаємо, що за даними командування полку Азов, українські захисники в Маріуполі знищили 2,5 тисячі російських військових і 60 танків.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button