Україна

У ЄК анонсували проєкт переговорної рамки щодо вступу України


У ЄК анонсували проєкт переговорної рамки щодо вступу України

Після виконання чотирьох додаткових рекомендацій для України всі країни-члени належним чином відмітять поступ держави в реформах на шляху до ЄС.

Європейська комісія наступного тижня представить на розгляд країн-членів Євросоюзу проєкт переговорної рамки щодо вступу України для його подальшого затвердження. Про це заявив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на спільній з Премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем пресконференції в Києві 8 березня.

“За останній рік ми досягли дуже важливих поступів на цьому шляху: по-перше, Україна отримала статус країни-кандидата; по-друге, ми запустили вже початок підготовки до переговорного процесу до вступу України в ЄС. Наступного тижня ми вже представимо на розгляд країн-членів ЄС проєкт рамкового переговорного процесу, який ми б хотіли, щоб усі ці країни затвердили”, – зазначив Домбровскіс.

Він зауважив, що після виконання чотирьох додаткових рекомендацій для України всі країни-члени належним чином відмітять поступ держави в реформах на шляху до ЄС.

За словами віцепрезидента Єврокомісії, з урахуванням виконання цих чотирьох умов Європейська Рада буде просити країн-членів затвердити переговорну рамку.

“Але з урахуванням того прогресу, який вже було досягнуто, ми можемо сказати, що перспективи дуже хороші”, – наголосив Домбровскіс.

Нагадаємо, за словами Домбровскіса, за два перші місяці весни Україна отримає від ЄС 6 млрд євро за програмою Ukraine Facility.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія вперше представила оборонну стратегію із залученням України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button