Україна

У ВР підтримали законопроєкт про Міністерство демографії та діаспори


У ВР підтримали законопроєкт про Міністерство демографії та діаспори

Міністерство матиме повноваження для розробки та впровадження стратегічних рішень у сфері демографії.

Комітет Верховної ради із питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт щодо створення Міністерства демографії та діаспори України. Про це у середу, 16 жовтн, у коментарі Суспільному повідомила депутатка Євгенія Кравчук.

Нардепка вказала, що за основу взяли документ від групи авторів, але також урахували альтернативний. Далі законопроєкт мають доопрацювати. 

“Це підтримка ідеї президента Зеленського, створення окремого міністерства, яке буде займатися українцями, які за кордоном, і яких ми хочемо повернути, тобто це як фактично міністерство діаспори”, – вказала Кравчук. 

Кравчук зазначила, що за кордоном нині проживає 6 мільйонів наших громадян і що МЗС не може самостійно повноцінно займатися їхніми справами.

Выдомо, що запропоновані механізми фінансування програм Міністерства та Фонду включатимуть використання як державного бюджету, так і міжнародних грантів, що робить реалізацію ініціатив більш гнучкою і масштабною.

Законопроєкт, який підтримав комітет, передбачає створення Міністерства демографії та діаспори України за три місяці після публікування закону та Фонду відновлення демографічного потенціалу України.

Кабмін затвердив Стратегію демографічного розвитку України до 2040 року.

За останні 12 місяців із окупованого росіянами Криму виїхало понад 20 тисяч громадян України. Люди воліють шукати для себе кращої долі за межами півострова.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − fifteen =

Back to top button