Україна

У ВМС припускають, що Росія залучила підводний ракетоносій для нічної атаки


У ВМС припускають, що Росія залучила підводний ракетоносій для нічної атаки

Дмитро Плетенчук зазначив, що в складі Чорноморського флоту РФ було шість носіїв крилатих ракет проекту 636.3 Варшавянка.

Росіяни могли застосували підводні носії крилатих ракет у Чорному морі під час нічної атаки по Україні в ніч проти 11 квітня. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у коментарі Суспільне.Крим.

У разі, якщо ця інформація підтвердиться, це свідчитиме про нову тактику окупантів, яка “полягає в тому, що ворог застосовує виключно підводні носії крилатих ракет”.

За його словами, в складі ЧФ РФ було шість носіїв крилатих ракет проекту 636.3 Варшавянка. При цьому два з цих підводних човнів на початок повномасштабного вторгнення були поза межами Чорного моря, а чотири – залишалися в акваторії.

“Другий елемент відносно нової тактики росіян в Чорному морі полягає у збільшенні повітряних компонентів щодо патрулювання прибережної смуги та акваторії: застосування гелікоптерів та застарілих літаків типу Бе-12, або інших літальних апаратів. Тому слід чекати, що випадки як з Ка-27 можуть повторюватися”, – додав Плетенчук.

Нагадаємо, 11 квітня Росія завдала десять ракетних ударів по критичній інфраструктурі Харківщини. Без світла залишилися понад 200 тисяч споживачів. У місті не працював метрополітен.

Додамо, росіяни завдали по Україні масованого повітряного удару із застосуванням ракет різного типу і дронів-камікадзе – загалом 82 одиниці. Силами ППО знищено 57 повітряних цілей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button