Україна

У ВМС назвали дві мети війни проти Росії на морі


У ВМС назвали дві мети війни проти Росії на морі

Попередні успіхи України на морі стали результатом складних, але інноваційних рішень. Але з огляду на тривалість війни, вони вже можуть більше не працювати, попередив Олексій Неїжпапа.

Війна України проти Росії на морі має дві основні мети. Про це сказав командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю для Sky News, оприлюдненому напередодні.

“Морська війна має дві мети – не дати російському флоту змоги напасти на Україну та забезпечити доступ кораблів до українських портів”, – заявив він.

Неїжпапа розповів, що успіхи України у 2022 та 2023 роках стали результатом складних, але інноваційних рішень. Але з огляду на тривалість війни, попередні методи вже можуть більше не працювати.

“Ворог пристосовується, і ми повинні пристосовуватися. Сучасна війна – це війна технологій. Хто переможе в технологічному сенсі, той і переможе”, – зазначив командувач ВМС.

За словами Неїжпапи, вітчиззяні ВМС повинні мати такі можливості, щоб “Росія назавжди відмовиться навіть від думки дивитися в бік України, в тому числі на морі”.

Нагадаємо, Чорне море – більше не плацдарм Росії. Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський. Захист військових дозволив Україні відкрити морські експортні коридори.

У Британії почала роботу морська коаліція на підтримку України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button