Україна

У віці 87 років не стало українського режисера Геннадія Тарасуля – На 88-му році життя помер український режисер Геннадій Тарасуль – 1News

Геннадій Тарасуль
Jan Wolanski

Про причини смерті не повідомляється

Вчора, 8 лютого, пішов з життя український кінорежисер і сценарист Геннадій Тарасуль. Йому було 87 років. Про це повідомляє Одеське відділення Національної спілки краєзнавців України у Facebook.

“Для кінематографістів він став людиною-легендою ще задовго до появи однойменної найвищої іменної нагороди – “Легенда Одеської кіностудії”, яку вручали тим, хто присвятив життя створенню та зміцненню слави Чорноморського Голлівуду”, – йдеться у публікації.

Про причини смерті не повідомляється.

Довідка:

Дебютував Тарасуль як другий режисер роботою з Кірою Муратовою над фільмом “Короткі зустрічі”. Також був другим режисером у фільмах: “Випадок зі слідчої практики”, “Довгі проводи”, “Фантазії Веснухіна”, “Тепло рідного дому”, “Дій за обставинами!” та ін.


Написав сценарії до фільмів: “Відповідний захід”, “Довга пам’ять”, “Мить кохання” та ін.

Крім того, зіграв епізоди в картинах Кіри Муратової “Настроювач”, “Мелодія для катеринки”.

1News за темою: В Іспанії померла зірка фільмів Серджіо Леоне Маргарита Лосано

Нагадаємо, на початку лютого у Львові помер відомий театральний та кіноактор Борис Триус. Протягом останніх років Борис Триус хворів після перенесеного інсульту, через що у виставах він не грав.


Джерело

Back to top button