Україна

У Вінницькій області ще чотири приходи перейшли до ПЦУ


У Вінницькій області ще чотири приходи перейшли до ПЦУ

Йдеться про три громади у Жмеринському районі та одну у Вінницькому. Вони провели перше богослужіння у храмах після приєднання до ПЦУ.

 
На Вінниччині за минулий тиждень ще чотири релігійні громади приєдналися до Вінницько-Барської єпархії Православної церкви України. Про це повідомив секретар управління єпархії протодіакон Владислав Демченко, повідомляє Укрінформ.
 
Перші божественні літургії українською мовою відбулися у храмі Архістратига Божого Михайла села Довгополівка Вінницького району, у храмі Чуда Архістратига Божого Михайла у селі Лопатинці Жмеринського району та у храмі Святого Апостола Іоанна Богослова села Рів Жмеринського району.
 
31 березня після кількох тижнів протистояння вірян та священиків УПЦ МП, які перешкоджали парафіянам відправляти богослужіння у церкві, молитва українською мовою прозвучала і у Покровському храмі села Грабівці Жмеринського району. Там відправили подячний молебень, панахиду за померлими людьми та загиблими воїнами.
 
За словами Демченка, минулого року до Вінницько-Барської єпархії ПЦУ приєдналася 41 колишня парафія, а з початку 2023 року – вже вісім.
 
Нагадаємо, раніше у Баранівці Житомирської області церква Різдва Богородиці, яка входила до УПЦ МП, перейшла до ПЦУ.
УПЦ МП не пускала до церкви на Буковині вірян відспівати загиблого воїна
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button