Україна

У Вінниці потужний спалах гепатиту А


У Вінниці потужний спалах гепатиту А

Спеціалісти перевіряють та досліджують усі можливі причини спалаху – від стихійних ринків до точок водопостачання.

В одному з районів Вінниці трапився спалах гепатиту А. Госпіталізовано 60 людей, серед них 14 дітей, повідомило Міністерство охорони здоров’я у вівторок, 24 жовтня.

“60 людей з підтвердженим діагнозом гепатит А госпіталізовані, серед них – 14 дітей. Також ще 14 пацієнтів перебувають під медичним наглядом та очікують підтвердження діагноз”, – йдеться в повідомленні.

У МОЗ запевнили, що постраждалі отримують всю необхідну медичну допомогу та залишаються під наглядом лікарів.

Зараз спеціалісти Вінницького обласного Центр контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) перевіряють та досліджують усі можливі причини спалаху – від стихійних ринків до точок централізованого та децентралізованого водопостачання.

На лабораторне дослідження вже було відібрано 66 проб води (з громадських джерел питної води, приватних криниць, точок продажу питної води чи розподільчої мережі) – 53 з них вже перевірені та відповідають санітарним нормам.

Нагадаємо, в усі регіони України передали вакцину проти гепатиту А. Препарат для безоплатних щеплень отримано в рамках співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоровʼя.

Також повідомлялося, що в одному з сіл Дніпропетровської області зафіксовано спалах вірусного гепатиту А.


Гепатит А, більш відомий як “хвороба Боткіна”, – це запальне інфекційне захворювання печінки харчового походження. Інфікування відбувається переважно через споживання брудної води або під час близького контакту з хворим. В окремих випадках гепатит А спричиняє ураження печінки, нирок, підшлункової залози, болі в суглобах та призводить до летальних випадків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button