Україна

У війни Росії та Голодомору одна мета – МЗС


У війни Росії та Голодомору одна мета - МЗС

Нинішня Росія продовжує радянський терор, а влада використовує ті ж методи, що й сталінський режим, йдеться у заяві.

Агресивна війна, розв’язана Росією, Голодомор та штучний голод в Україні у 1921-1923 роках та 1946-1947 роках переслідують одну мету – знищення українців. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ, оприлюдненій у суботу, 26 листопада.
 

 
“Український народ з його традиціями національно-визвольних рухів розглядався Кремлем як загроза існуванню радянської системи. Режим Сталіна спровокував голод, репресії та масові депортації, щоб зламати дух українців, знищив голодною смертю щонайменше 3,9 млн людей”, – йдеться у заяві.
 
У МЗС вважають, що мета сучасної війни та штучного голоду в Україні у ХХ столітті не відрізняється – Росія хоче знищити українську націю та її державність.
 
“Продовжуючи терористичні атаки на об’єкти критичної інфраструктури, руйнуючи історичну та культурну спадщину, здійснюючи насильницьке вивезення українських дітей на російську територію, РФ веде війну проти української ідентичності”, – зазначили дипломати.
 
Вказано, що нинішня Росія продовжує радянський терор, а влада використовує ті самі методи, що й сталінський режим. У минулому НКВД вилучало в українців останнє продовольство, а в 2022 році РФ грабує українські елеватори та вивозить зерно. Через “голодні ігри” Кремля низка країн і регіонів виявилася на межі голоду.
 
“Закликаємо міжнародних партнерів відновити історичну справедливість – визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу та не допустити подальших військових злочинів, злочинів проти людяності та геноциду з боку Росії”, – резюмували у МЗС.
 
Нагадаємо, 26 листопада Україна вшановує пам’ять мільйонів жертв Голодоморів. Цього дня українці запалюють у своїх будинках свічку на згадку про загиблих від штучного голоду, організованого радянською владою.
 
Цього тижня парламенти Ірландії, Румунії та Молдови офіційно визнали, що Голодомор є геноцидом українського народу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

 

 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button