Україна

У ТЦК відреагували на обурення “штучними чергами” для оновлення даних


У ТЦК відреагували на обурення штучними чергами для оновлення даних

У ТЦК й СП передбачали, що в останній тиждень перед 16 липня громадяни, які не встигають оновити свої дані, будуть всіляко обурюватися і звинувачувати в цьому організаторів процесу.

В останній тиждень оновлення даних у ТЦК громадяни, які не встигають оновити це зробити, почали обурюватися і звинувачувати в цьому територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, але в цих установах передбачали таку ситуацію і підготували відповідь на звинувачення. Зокрема на обурення відповіла пресслужба Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

“Ми передбачали, що в останній тиждень перед 16 липня громадяни, які не встигають оновити свої дані, будуть всіляко обурюватися і звинувачувати в цьому ТЦК та СП. Привітаймо переможців цього конкурсу – перше відео з таким звинуваченням прийшло з Перемишлян! У телеграм каналах поширюють запис, на якому громадянин демонструє велику кількість людей перед воротами ТЦК у Перемишлянах і пояснює їх на свій лад: “тобто створюють штучну чергу для того, щоб не зібрати документи”, – йдеться в публікації.

Повідомляється, що адміністратор телеграм каналу, який опублікував це відео, без будь яких доказів написав, що працівники ТЦК і СП свідомо створюють штучну чергу, приймаючи за годину по 4-5 людей, і натякнув, що це робиться для виписування якомога більшої кількості штрафів від 17 до 25 тис. грн.

“Інформуємо: правда у повідомленні є тільки те, що громадяни, які не встигнуть оновити свої дані у визначені законом терміни, справді й неодмінно платитимуть штраф. Все інше – просто вигадки. Черги перед воротами перемишлянського ТЦК зумовлені, насамперед, двома факторами:
-в еликий наплив громадян: порівняно із вчорашнім днем сьогодні, за інформацією військовослужбовців ТЦК, оновити свої дані прийшло вдвічі більше людей;
– регулярні вимкнення електроенергії. Часті вимкнення світла, вочевидь, не сприяють швидкості й зручності в роботі, а навпаки вповільнюють і затягують усі процеси”, – йдеться у публікації.

В обласній установі запевнили, що військовослужбовці РТЦК та СП у Перемишлянах роблять усе можливе, щоб опрацьовувати документи громадян якомога швидше, і додають, що порівняно з умовами, в яких військовослужбовці ЗСУ б’ють ворогів, незручності, пов’язані з чергами в ТЦК, абсолютно несерйозні.

“Не вигадуйте і не маніпулюйте цією темою. Це не той конкурс, в якому варто пишатися призовими місцями”, – додають у пресслужбі Львіського обласного ТЦК й СП.

Нагадаємо, 18 червня у Резерв+ з’явилися електронний військово-обліковий документ та QR-код для перевірки даних.

Міноборони поділилося інструкцією, як згенерувати електронну копію військово-облікового документа.

Вже понад 2,3 млн осіб оновили дані в Резерв+

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button