Україна

У центрі Києва облаштували нову велодоріжку

Вулична веломережа столиці збільшилася на 200 метрів. Велосипедну смугу облаштували на вулиці Золотоворітській, передає 1NEWS з посиланням на Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

-Після середнього ремонту Комунальна корпорація “Київавтодор” на вул. Золотоворітська, в рамках перерозподілу вуличного простору та оновлення схеми організації дорожнього руху облаштували велосипедну смугу довжиною 200 метрів та шириною 2 метри. Нова ділянка велосипедної мережі поєднується велосипедним переїздом (розмітка 1.15) з велосмугою на вул. Ярославів Вал, – пояснили в Департаменті.

Це перша ділянка велосипедної інфраструктури міста Києва де використано комбінацію зменшеної розмітки 1.13 та 1.20 «Дати дорогу».  Велосмуга на вул. Золотоворітській має спільний напрямок одностороннього руху і примикає як другорядна вулиця до вул. Ярославів Вал.  Тож велосипедисти при виїзді на вул. Ярославів вал мають дати дорогу іншим транспортним засобам.

Ширина велодоріжки  у 2 метри, у майбутньому стане смугою контр-руху, яка поєднає вулиці Ярославів Вал та Рейтарську. Але впровадити зустрічний велосипедний рух, буде можливо лише після затвердження відповідних змін до чинних ДБН, – зазначають у Департаменті.

 

 

 

 

Back to top button