Україна

У центрах зайнятості створено інститут кар’єрного радника

В усіх центрах зайнятості служби зайнятості України із січня 2019 року розпочинають роботу кар’єрні радники, інформує 1NEWS з посиланням на сайт Державної служби зайнятості.

«Кар’єрний радник працює з кожним клієнтом окремо. Він зможе побачити перешкоди, які стоять перед клієнтом на ринку праці в момент працевлаштування, та допоможе подолати їх. Ця особа буде вашим помічником щоразу, коли б ви не повернулися до служби зайнятості. Я вважаю, що як клієнт, ви, імовірно, будете довіряти комусь, з ким ви вже говорили, і хто підтримував вас», – зазначила експерт Міжнародної організації праці (МОП) Валлі Корбанезе, яка допомагає впроваджувати в нашій країні проект МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».

Важливим елементом проекту є пілотування та впровадження в роботу служби зайнятості інституту кар’єрних радників. Адже в сучасних умовах виникає потреба розширення спектру послуг для клієнтів служби з урахуванням індивідуальних потреб, їх рівня професіоналізму, ступеня трудової мотивації та мобільності.

З метою підготовки фахівців для роботи в проекті Корбанезе провела на базі Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України навчальні тренінги для фахівців держслужби зайнятості та Інституту, які будуть займатися підготовкою кар’єрних радників, а також координувала впровадження проекту в пілотних центрах зайнятості.

 

 

Back to top button