Україна

У трьох звільнених областях очистили близько 200 км доріг – Укравтодор

У трьох звільнених областях очистили близько 200 км доріг - Укравтодор

Фото: Андрій Івко в Facebook

Біля зруйнованих мостів зводять тимчасові переправи

Відновлення автомобільного сполучення ведеться у Сумській, Чернігівській та Київській областях.

 

Після звільнення Київської, Чернігівської та Сумської областей вдалося очистити близько 200 км. доріг, повідомляє прес-служба Укравтодору у вівторок, 12 квітня.

Так, у Київській області вже розчищено 90% траси М-06 Київ-Чоп. Також зведено тимчасову переправу в Романівці на трасі Р-30, що сполучає Ірпінь, Бучу та Ворзель зі столицею. У самому Ірпені йде прибирання вулиць та доріг. Вже очищено 99 кілометрів вулиць міста.

Також будують тимчасову переправу поблизу села Стоянка, де було підірвано міст.

“Вчора відкрили рух з переправи на дорозі Р-02 у селі Катюжанка. Розпочали прибирання автомобільної дороги М-07 Київ – Ковель. За перший день очищено понад 2 км дороги”, – розповів перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

На Чернігівщині відновлено тимчасовий міст на дорозі Р-83 у місті Сосновськ. На цій дорозі за 2 кілометри також забезпечено проїзд біля ще одного зруйнованого моста. Також забезпечено проїзд через понтонну переправу у селі Політрудня на дорозі Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка.

Протягом тижня планується збудувати ще дві тимчасові переправи на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів біля сіл Смолін та Якубівка.

“Почато генеральне прибирання основного маршруту з Чернігова до столиці – траси М-01 Київ – Чернігів. Це критично важливий логістичний маршрут. Тут очищено 8 кілометрів”, – зазначили у відомстві.

На Сумщині розпочалося очищення траси Н-12 Суми – Полтава, яка є головним
евакуаційним шляхом для громадян. Наразі прибрали 18 км дороги.

Також очищено 7 кілометрів дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Незабаром розпочнуться роботи на трасах Р-44, Р-45 та Р-61.

“Загальна протяжність доріг, що постраждали через війну, становить близько 23 тисяч кілометрів. Знищено близько 300 штучних споруд”, – зазначили в Укравтодорі.

Зазначимо, що від початку вторгнення Росії в Україну на території Київської області зруйновано п’ять мостів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button