Україна

У Токіо почалася японсько-українська конференція


У Токіо почалася японсько-українська конференція

Японія та Україна мають намір підписати близько 50 документів щодо співпраці, які стосуються інфраструктурних проєктів. Угоди підпишуть як на урядовому рівні, так і на рівні приватного сектору.

У Токіо в понеділок, 19 лютого, стартувала японсько-українська конференція з економічного розвитку та відбудови, яку спільно проводять уряди обох країн, повідомляє Суспільне.

Як зазначили в МЗС Японії, метою заходу є сприяння діалогу між урядовцями та бізнес-секторами обох країн, вивчення потенціалу державно-приватного співробітництва для економічної реконструкції України.

У конференції беруть участь прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, а також представники понад 100 японських та українських компаній зі сфери сільського господарства, інформаційних технологій та енергетики.

За даними японських ЗМІ, Японія та Україна загалом мають намір підписати близько 50 документів щодо співпраці, які стосуються інфраструктурних проєктів. Угоди підпишуть як на урядовому рівні, так і на рівні приватного сектору.

Очікується, що японська сторона сприятиме розмінуванню української території та покращенню гуманітарної ситуації в країні, стимулюватиме розвиток місцевого сільського господарства, нових видів виробництв, зокрема сферу біотехнологій, а також IT. Крім того, Японія працюватиме над відновленням енергетичної та транспортної інфраструктури України. Токіо також підтримає Україну у питанні боротьби з корупцією та посилення державного управління.

Також повідомляється, що японський уряд у межах підтримки відновлення України має намір передати новітні технології в галузі телемедицини, розумного сільського господарства, а також сучасні технології, пов’язані з виробництвом та використанням відновлюваних джерел енергії, зокрема біопалива.

Раніше повідомлялося, що Японія планує для підтримки України залучити приватний сектор.

Японія готує $106 млн на відбудову України – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button