Україна

У Тернополі викрито “кол-центр”, який “заробляв” по $100 000 щомісяця


У Тернополі викрито кол-центр , який заробляв по $100 000 щомісяця

Серед потерпілих – громадяни Польщі, Чехії і Словаччини. Загалом встановлено встановлено 16 іноземців, які стали жертвами фінансових махінацій.

У Тернополі правоохоронці припинили діяльність шахрайського кол-центру, “працівники” якого ошукували іноземців на 100 000 доларів щомісяця. Про це в четвер, 15 лютого, повідомила пресслужба Національної поліції України.

Повідомляється, що серед потерпілих – громадяни Польщі, Чехії і Словаччини. Загалом встановлено встановлено 16 іноземців, які стали жертвами фінансових махінацій.

“Встановлено, що група осіб “спеціалізувалася” на шахрайському заволодінні коштами іноземних громадян в особливо великих розмірах, використовуючи для цього офісні приміщення зі встановленим спеціалізованим обладнанням. Співробітників кол-центру ретельно підбирали: для безперешкодного спілкування з потенційними жертвами персонал повинен був володіти іноземною мовою на високому рівні”, – йдеться в повідомленні.

“Працівники” кол-центру називалися співробітниками фінансових установ і випитували у власників банківських рахунків їхні особисті дані.

“Для цього використовували як психологічні методи впливу, так і розроблену заздалегідь інструкцію. Для кращої комунікації остання була прописана польською та словацькою мовами”, – повідомляють у поліції.

Ще одна шахрайська схема, яку використовували зломисники, – пропозиція інвестувати особисті кошти у так звані “брокерські” проєкти із потенційно високим і швидким прибутком.

“Отримавши усі необхідні банківські дані, правопорушники переводили грошові кошти постраждалих на окремі електронні гаманці та банківські картки. У подальшому одержані кошти зловмисники конвертували в готівку на території України”, – зазначають у поліції.

Раніше повідомлялося, що заарештовано експрацівницю банку, яка видурила у клієнтів майже 86 млн грн.

Кожен п’ятий злочин – шахрайство: як не піддатися на хитрощі аферистів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button