Україна

У Святогірській лаврі залишаються сотні людей – ВДА


У Святогірській лаврі залишаються сотні людей - ВДА

Місто Святогірськ на Донеччині окуповане, але в селах громади ведуться бої з російськими військовими.

У Святогірській лаврі Донецької області станом на кінець липня залишаються близько 500 українців. Про це у суботу, 30 липня, заявив голова ВА Святогірського товариства Володимир Рибалкін, якого цитують Новини Донбасу.
 
“Наразі адміністративний центр територіального товариства окуповано. Це місто Святогірськ. У трьох селах тривають бої. Це Богородичне, Краснопілля та Мазанівка. Але всі останні села перебувають під періодичними обстрілами. Вони повністю підконтрольні Україні.
 
Можу сказати, що у Лаврі зараз близько 450 людей залишилося, було ще три тижні тому більше. За три тижні нам вдалося вивезти близько 150 осіб”, – повідомив він.
 
Він зазначив, що наразі призупинено пересування дорогами, що ведуть до Лаври. Вирішуються питання подальшої евакуації, маршрути, гуманітарна допомога для Лаври.
 
Рибалкін додав, що адміністрація не може чітко визначити графік евакуації, тому що селища перебувають під періодичними хаотичними обстрілами.
 
Президент України Володимир Зеленський вкотре закликав людей виїхати з Донецької області, а також наголосив, що уряд усе для цього організує. 
 
Нагадаємо, що 1 червня Росія обстріляла Святогірську лавру, внаслідок чого загинуло троє людей, четверта особа пізніше померла в лікарні. Ще чотири особи отримали тяжкі поранення.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button