Україна

У Сумській області машина окупантів спеціально збила пішоходів

У Сумській області машина окупантів спеціально збила пішоходів

Фото: АР (архив)

На Сумщині військове авто окупантів збило трьох пішоходів

У результаті постраждала сім’я: 15-річний підліток та його мати зазнали поранень, 33-річний чоловік від отриманих травм помер у лікарні.

На Сумщині машина Збройних сил Російської Федерації збила на узбіччі трьох пішоходів, один з яких помер. Про це у понеділок, 28 березня, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За даними слідства, 27 березня 2022 року близько 17:15 на автодорозі за межами населеного пункту с. Чумакове Конотопського району Сумської області рухалася колона військової техніки РФ. Нехтуючи міжнародним правом, військовослужбовець РФ навмисне скоїв наїзд на людей, які йшли у попутному напрямку: 15-річний підліток та його мати отримали поранення, 33-річний чоловік від отриманих травм помер у лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.2 ст.438 КК України).

Зазначимо, це далеко не перший випадок, коли російські військовослужбовці “воюють” із мирними громадянами, зокрема пенсіонерами. Так, минулого тижня на Сумщині російські окупанти розстріляли сім’ю пенсіонерів на їхньому власному обійсті. До цього в тій же Сумській області російські військові обстріляли пенсіонерів, які їхали полем на велосипедах. Внаслідок цього жінка загинула, а її чоловік отримав поранення.

Також повідомлялося, що на Харківщині російський танк розстріляв цивільний автомобіль з українцями: загинули батьки та їхня дев’ятирічна донька.

В Україні запустили сайт для збирання доказів воєнних злочинів РФ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button