Україна

У Сумській області йде зачистка території – голова ОВА

У Сумській області йде зачистка території - голова ОВА

Фото: Telegram/Дмитро Живицький

Основна частина військ РФ відійшла – Живицький

Біля держкордону спостерігається велика кількість російської бронетехніки, систем залпового вогню, автомобілів зв’язку.

 

Населені пункти Сумщини переважно перебувають під контролем ЗСУ. Втім, у деяких місцях залишаються окремі групи військ РФ. Йде їхня зачистка. Про це заявив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький в ефірі телемарафону.

 

“На цей час окупованих населених пунктів немає, росіяни вивели основну частину своєї техніки, бронетехніки, артилерію за межі Сумської області на територію Росії. Але залишаються ще одиночні підрозділи, невеликі групи російських військових – зараз їх виловлюють, добивають наші ЗСУ спільно з територіальною обороною. Йде зачистка всієї території області”, – розповів він.

 

За його словами, ворог, що відступав, підірвав міст через річку Сейм. Через це кілька російських підрозділів було відрізано.

 

Дмитро Живицький додав, що українські військовослужбовці, крім ліквідації живої сили противника, також вилучили російську військову техніку. Зокрема, серед трофеїв у ЗСУ – бронеавтомобілі Тигр і Тайфун, танки, бойові машини піхоти та інша техніка.

 

“Поки що говорити про те, що територія області повністю, на 100%, звільнена від російських військ, ми не можемо, але основна частина відійшла”, – наголосив голова ОВА.

 

Також він зазначив, що біля державного кордону спостерігається велика кількість російської бронетехніки, систем залпового вогню, автомобілів зв’язку.

 

“Ситуація залишається напруженою, будь-якої миті ми можемо очікувати їхнього повернення, тому йде процес зміцнення регіону”, – додав Живицький.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button