Україна

У Сумах затримали поліцейського, який налагодив масштабний збут наркотиків


У Сумах затримали поліцейського, який налагодив масштабний збут наркотиків

Правоохоронець робив те, з чим мав би боротися, оскільки працював на одній з керівних посад у відділі протидії обігу наркотиків.

Викрито начальника сектору одного з правоохоронних органів Сумщини, який намагався поставити на потік продаж психотропних і наркотичних речовин. Про це в середу, 13 березня, повідомила пресслужба ДБР.

Повідомляється, що фігурант мав свої джерела постачання, де купував метадон і PVP-солі, а потім перепродував їх наркозалежним. Допомагали йому двоє чоловіків, які фасували наркотики і зустрічалися із замовниками.

Правоохоронець робив те, з чим мав би боротися, оскільки працював на одній з керівних посад у відділі протидії обігу наркотиків. Він мав доступ до службової інформації щодо запланованих оперативних заходів, що допомагало йому приховувати свою злочинну діяльність.

“Вже з перших продажів ділки заробили майже 50 тисяч гривень. Втім, у їхніх планах було нарощення обсягів збуту та отримання більшого доходу. Для цього правоохоронець навіть почав шукати третього помічника”, – йдеться в повідомленні.

ДБР і СБУ таки задокументували злочинну діяльність і зупинили розвиток організованого поліцейським наркобізнесу.

“Після збуту чергової партії наркотиків правоохоронця затримано на гарячому Йому та двом його спільникам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів та психотропних речовин, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі”, – додали в пресслужбі ДБР.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині знешкодили “Біле братерство” наркоторговців. Затримано 17 учасників злочинної організації, включаючи їх ватажка. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

На Волині прикордонники приземлили дрон із 22 кг наркотиків

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button