Україна

У Сумах заборонили дітям до 16 років вночі виходити на вулицю без батьків

Таким чином хочуть обмежити перебування неповнолітніх у розважальних закладах та інших громадських місцях

У місті Суми заборонили особам до 16 років перебувати на вулиці без батьків чи інших законних представників із 22:00 до 6:00.

Таким чином хочуть обмежити перебування неповнолітніх у розважальних закладах та інших громадських місцях, – інформує 1NEWS.

“Міська рада прийняла рішення про обмеження перебування юних сумчан в установах, де здійснюється діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях на території Сумської міської тергромади”, – йдеться в повідомленні міськради.

Мета рішення – запобігти правопорушенням серед дітей і молоді, криміногенній атмосфері серед підлітків, продажу підліткам та вживанню спиртних і слабоалкогольних напоїв, а також втягнення неповнолітніх у пияцтво, вказано у преамбулі рішення.

Власники розважальних закладів, кафе, барів, ресторанів мають право вимагати у відвідувачів документи, які підтверджують досягнення 16-річного віку.

Управлінню освіти і науки, Центру соціальних служб, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів спільно з Сумським районним управлінням поліції доручили посилити контроль.

У разі виявлення порушень батьків або осіб, які їх замінюють, притягатимуть до адміністративної відповідальності.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button