Україна

У суддів КСУ знайшли незадекларовані землю та квартиру

Отриману інформацію НАЗК передало в Національне антикорупційне бюро

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило недостовірну інформацію у деклараціях за 2020 рік двох суддів Конституційного суду України(КСУ) – Віктора Кривенка та Олександра Касмініна стосовно нерухомості.

Отриману інформацію НАЗК передало в Національне антикорупційне бюро (НАБУ), – інформує 1News.

Зокрема, як встановили у НАЗК, суддя Віктор Кривенко не задекларував свою земельну ділянку в Криму площею 2,5 тисячі квадратних метра та вартістю чотири мільйони гривень. Сам Кривенко, відповідно до довідки НАЗК, пояснив, що не задекларував землю, тому що уклав договір про намір передати її у власність іншому.

Олександр Касмінін, якого своїм указом намагався звільнити з посади президент Володимир Зеленський, не вказав інформацію про вартість квартири у Києві загальною площею 150,5 квадратних метра, мотивувавши це тим, що на момент подачі декларації оцінка вказаного майна не проводилася та не була йому відома.

Водночас у НАЗК повідомляють, що відповідно до попередньо поданих даних про цю квартиру у 2014 році, її ринкова вартість складала 2,4 мільйона гривень.

Установлені факти, зазначають у НАЗК, містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-2 Кримінального кодексу України – декларування недостовірної інформації.

Отриману в результаті перевірки інформацію НАЗК передало НАБУ.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button