Україна

У столиці запрацював прокат електромопедів

У Києві запрацював прокат електромопедів – сервіс надає компанія Zelectra, яка дозволяє орендувати електросамокати. Раніше компанія підписала меморандум про співпрацю щодо прокату електросамокатів. Але мопеди вона вивела на вулиці столиці без погодження з владою, повідомляється на сайті КМДА, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

“Це добре, що в столиці розвивається мікромобільність і шерінгова економіка. З досвіду інших країн прокатні електромопеди є додатковим варіантом для пересування на відстані до 10 кілометрів і можуть бути альтернативою таксі чи особистому автомобілю”, – сказав заступник очільника адміністрації Костянтин Усов.

Він обурився, що електромопеди, що з’явилися на вулицях міста, стоять припаркованими на тротуарах. Згідно з правилами їх як повноцінний транспортний засіб потрібно паркувати на муніципальних паркомайданчиках, уточнив Усов.

Крім того, користувачі мопедів в Україні повинні мати водійське посвідчення категорії А1, а сам транспортний засіб треба реєструвати.

Усов розповів, що незабаром у Києві з’явиться ще один оператор прокату електромопедів – Scroll.

“Уже наступного тижня ми проведемо з ними та профільними департаментами і комунальними підприємствами робочу зустріч, щоб напрацювати дорожню карту цивілізованого розвитку прокатних електромопедів у столиці”, – підсумував чиновник.

Щоб орендувати електромопед Zelectra, потрібно пройти верифікацію в додатку. Вона передбачає додавання водійського посвідчення і селфі. Оплата здійснюється за допомогою банківської картки в додатку.

Компанія Bolt у серпні торік відкрила 1-й сервіс для оренди електросамокатів у Києві. Щоб скористатися сервісом, потрібно завантажити додаток у Google Play й App Store. Потім відсканувати QR-код, який є на самокатах.

Оплата за прокат транспорту здійснюється за допомогою банківської карти або сервісу Apple Pay.

Back to top button