Україна

У столиці з’явиться система перехоплюючих паркінгів

У Києві створюють систему перехоплюючих паркінгів, наразі триває робота над першою чергою – з 12 паркінгів на майже 3,5 тисячі авто, п’ять із цих паркінгів уже працюють, передає 1NEWS з посиланням на Офіційний портал Києва. 

Про це сказав Київський міський голова Віталій Кличко під час презентації основних напрямів концепції транспортної та паркувальної політики Києва.

«Для того, щоб люди, які приїздять, в тому числі, з передмість, більш охоче користувалися громадським транспортом, ми створюємо перехоплюючі паркінги. Вже триває робота над першою чергою – з 12 паркінгів на майже 3,5 тисячі авто. Насамперед, ми облаштовуємо їх на в’їздах в місто. Вже працюють 5 таких паркінгів. На Видубичах, Академмістечку, Червоному Хуторі, на проспекті Глушкова, на Сирці”, – сказав Кличко.

За його словами, зараз йде пошук та заохочення інвесторів для зведення паркінгів. Він зазначив, що на сьогодні вже розробляють проєкти будівництва паркінгів на вулиці Володимирській, на Володимирському проїзді, Європейській площі та біля Олександрівської лікарні. На будівництво паркінгу біля лікарні вже триває інвестиційний конкурс.

Кличко додав, що окрім облаштування місць для паркування на вулицях, місто продовжить будівництво паркінгів – підземних та багаторівневих наземних.

Київський міський голова також нагадав, що місто почало встановлювати обмежувальні напівсфери та стовпчики, щоб упередити паркування на тротуарах та пішохідних зонах. “На багатьох вулицях, переважно в центрі, вже захистили понад 80 кілометрів тротуарів. На в’їздах в пішохідні зони встановлюють також боларди”, – сказав він.

Back to top button