Україна

У столиці з’являться нові велодоріжки

Дорожні служби Києва відкрили сезон капітальних ремонтів, під час яких буде облаштовано низку велодоріжок, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу КМДА.

Двосторонню велодоріжку протяжністю 1,5 кілометра створять на проспекті Степана Бандери. Вона стане продовженням велоінфраструктури на проспекті, облаштованої у минулому році.

Ремонт вже почали на вулиці Милославській на Троєщині, де з’явиться двостороння велодоріжка протяжністю один кілометр з обох боків. Її поєднають з веломаршрутом «Троєщина-Європейська площа». Згідно з тендерною документацією, велосипедні доріжки завширшки півтора метра матимуть асфальтобетонне покриття, та пролягатимуть з обох сторін вулиці. Доріжка трасуватиметься через трамвайні колії на вулиці Бальзака.

Також почалися роботи на вулиці Борщагівській, де облаштовують велодоріжку довжиною 2,3 кілометра, яка стане частиною веломаршруту «Борщагівка-Центр».

Продовжать і велодоріжку на вулиці Івана Франка. Вона поєднає велоінфраструктуру на Липинського, що веде до Київського велотреку, із бульваром Тараса Шевченка, де дозволено рух велосипедистів смугами громадського транспорту, та Ботанічною площею і вулицею Леонтовича.

Велосмуга завдовжки 0,35 кілометра на вулиці Андріївській стане частиною пішохідної зони в рамках проєкту «Київська вітальня».
До літа планують влаштувати велосмуги на вулицях Маршала Рибалка, Богдана Гаврилишина, Шолуденка та Пирогова. Таким чином, велоінфраструктура поєднає між собою вулиці Маршала Рибалка, Гаврилишина і Шолуденка, а велосмуга на Пирогова примкне до виділеної смуги суміщеного руху громадського транспорту та велосипедистів бульваром Тараса Шевченка.

Нова велосмуга має з’явитися на вулиці Гарматній, її з’єднають з велодоріжкою на проспекті Любомира Гузара.

Крім того, у 2021 році планують встановити 800 велопарковок. Вони мають з’явитися у всіх районах Києва біля соціальних і культурних установ.

У КМДА повідомляють, що за 2020 рік велоінфраструктура столиці збільшилася на 25 кілометрів.

 

 

 

 

Back to top button