Україна

У столиці презентували нові автобуси

У Києві презентували маршрутні автобуси нового зразка від перевізників, які перемогли у конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, передає 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

“Місто вперше відкрито презентує, а не приховує результати конкурсу на визначення перевізників на маршрутах Києва. Результат не ідеальний, але завдяки тому, що ми дискваліфікували недобросовісних гравців, які перебували у змові із різного роду функціонерами, ми повернули життєвий простір для нормальних перевізників. На київський ринок вперше за багато років замість старих страшних маршруток виходять комфортабельні автобуси”, – сказав він.

Зокрема, за словами Усова, на маршрут №150, який сполучає Троєщину, Севастопольську площу та Індустріальний міст, уже виїхали 13 повнорозмірних автобусів Volvo Hybrid.

Заступник голови КМДА також розповів, що 39 нових транспортних засобів меншого класу, але 2021 року випуску, виїжджають на маршрути №529 і №485. Окрім цього, 43 автобуси 2018-2020 років випуску замінять транспортні засоби, які працювали на міських маршрутах №476, №405 та №192. Водночас ще 18 транспортних засобів працюватимуть на маршрутах №464 та №512, а 15 автобусів для перевезень пасажирів на маршрутах №54, №59, №61 та №103 використовуватиме КП “Київпастранс”.

Усов нагадав умови, за якими їздитимуть автобуси від переможців конкурсу.

«Їх можна описати дуже коротко: чемний водій в уніформі, який говорить українською мовою, не вмикає в салоні шансон і не хамить пасажирам. Температура в салоні влітку не більше +22 градусів, а взимку не менше +15-ти. У салоні не висять плакати Саманти Фокс або Шварценеггера і взагалі немає нічого зайвого. Натомість є візуальні та аудіальні сповіщення зупинок українською і англійською мовами. Обов’язково забезпечується інклюзивність, щоб людям, які потребують особливої уваги, не доводилося за цим окремо звертатися”, – зазначив заступник голови КМДА та додав, що цих умов доведеться дотримуватися усім без винятку перевізникам.

Водночас Усов наголосив, що відтепер на київському ринку пасажирських перевезень не буде монополії і працюватимуть тільки “кращі”.

 

 

 

Back to top button