Україна

У столиці може прорвати дамбу на ставках

7 вересня було виявлено аварійну ситуацію на гідротехнічній споруді ставка № 3 каскаду Дідорівських ставків (озеро Гниле) Національного природного парку «Голосіївський», інформує 1NEWS.

«Було виявлено руйнування заставок переливного колодязя в його нижній частині, внаслідок чого відбувається зниження рівня води (на даний момент близько 1 м) ставка №3. Внаслідок інтенсивного переливу значно підвищився рівень води у ставку №4, що може привести до руйнування гідротехнічної споруди та дамби цього ставка», – повідомляється на сторінці парку у Facebook.

Екологи б’ють на сполох: внаслідок прориву цієї дамби є загроза загибелі водойми та всього живого, а також виникнення надзвичайної ситуації у зв’язку з наявністю житлового масиву розташованого нижче каскаду ставків.

Фахівці зазначили, що ставки з гідроспорудами і дамбами не знаходяться на балансі Національного природного парку «Голосіївський», тому він не може здійснити фінансування аварійних робіт з відновлення гідроспоруд.

«В свою чергу НПП «Голосіївський» зробить все можливе для усунення аварійної ситуації та мінімізації шкоди для екосистем природно-заповідного фонду», – йдеться в повідомленні.

Наразі працівники парку та екоактивісти роблять усе можливе для того, щоб мінімізувати аварійну ситуацію та шкоду для екосистем природно-заповідного фонду.

 

 

 

 

Back to top button