Україна

У столичних маршрутках почали встановлювати валідатори

У столиці вже курсує маршрутка, на якій встановлено валідатори для оплати проїзду синіми картками. Це маршрутка «Київпастрансу» № 208, що їздить за маршрутом «Універсам «Біличі» – Голосіївська площа», інформує 1NEWS з посиланням на Вечірній Київ.

Як повідомив на брифінгу Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, електронні засоби сплати за проїзд будуть діяти в усіх маршрутних таксі «Київпастрансу», а згодом – у приватних перевізників.

За словами Назарова, електронний квиток – унікальний та масштабний проєкт.

– Це не просто можливість розрахуватись карткою за проїзд. В інших містах з безготівковою оплатою інформація про баланс та поїздки зберігається на картці пасажира на відміну від Kyiv Smart Card, де дані зберігаються у хмарному середовищі, – пояснює Юрій Назаров. Тобто картка це лише ключ до облікового запису пасажирів. Таким чином, у разі втрати транспортної картки, кияни можуть перенести інформацію на нову. Також можливості Kyiv Smart Card дозволяють нам у майбутньому розширити її функціонал. З її допомогою власники зможуть створити електронний гаманець та сплачувати за паркування або за проїзд коштами з картки.

Кожного дня пасажири використовують його 250 тисяч разів. А пільговики безоплатно їздять у транспорті 460 тисяч разів кожного дня.

– Ми продовжуємо вдосконалювати електронний квиток, щоб його використання було оптимальним для кожного пасажира, так уже в листопаді з’явиться можливість сплачувати однією карткою за декількох пасажирів, – додав Назаров.

На запитання про те, що трапиться, якщо уряд країни до 1 квітня не вирішить проблему з перевезенням пільговиків, які не є киянами, Юрій Назаров відповів, що тоді формально може бути продовжений експериментальний період впровадження електронного квитка, проте у місті вже будуть діяти учнівські й студентські електронні квитки, а жетони й талони – скасовані.

 

 

 

 

 

Back to top button