Україна

У столиці почали зносити кіоски з пресою

Столична влада почала війну з пресою, запустивши конвеєр з демонтажа кіосків з продажу газет і журналів у Києві, інформує 1NEWS з посиланням на Сегодня.

Це загрожує знищенням мережі дистрибуції і поставить під загрозу роботу багатьох видань, обмеживши свободу слова, – заявили в агентстві “Союздрук”.

За рішенням міської комісії з питань розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового та соціально-культурного призначення, співробітники КП “Київблагоустрій” демонтували два кіоски з продажу преси в центрі Києва – на вул. Шота Руставелі, 23, і на проспекті Перемоги, 57.

У понеділок на засіданні тієї ж комісії ухвалили ще одне рішення – про знесення вже восьми кіосків преси. Під загрозою демонтажу кіоски: на вул. Володимирській, 61, Німецькій, 2/114, Феодори Пушиної, 23/25, Миколи Краснова, 6, Березняківській, 36-а, Івана Миколайчука, 1, Академіка Курчатова, 9/2, Теодора Драйзера, 8.

Як кажуть в “Союздруку”, на всі ці кіоски є дозвільні документи і сплачено пайову участь, але чиновників це не збентежило. Причина, з якої вони вирішили розірвати договори і демонтувати кіоски, – “зміна функціонального призначення”.

Він не зміг спростувати або підтвердити інформацію, яка є у розпорядженні “Сегодня”, про плани влади демонтувати в місті ще 50-57 кіосків з продажу преси.

В агентстві “Союздрук” запевняють, що торгівлі сигаретами в їхніх кіосках немає.

Також не виключено, що на місцях кіосків з пресою з’являться саме тютюнові кіоски, набагато вигідніші для міської скарбниці.

Зараз у Києві 320 кіосків агентства “Союздрук”. Продаж газет, журналів і книг вітчизняних видавництв в них становить 93% від загального товарообігу. І лише 7% – це супутні товари. Торік, коли в Києві стартувала кампанія з продажу паркувальних талонів, саме агентство підтримало мерію, запропонувавши продавати талони в своїх кіосках. “Ми розуміли, як це важливо для міста. Ці талони продаються разом з ручками, блокнотами, скріпками, до яких тепер претензії у чиновників. Вони знищують місця їхньої реалізації. З проханням зупинити це свавілля ми звернулися до мера Києва”, – сказала Кулаковська.

Нагадаємо, у Києві на Андріївському узвозі прибрали МАФи сувенірного ринку.

 

 

Back to top button