Україна

СБУ затримала на Одещині “послідовника” Стремоусова


СБУ затримала на Одещині послідовника Стремоусова

Колаборант не лише збирав інформацію для окупантів, а й вів пропагандистські Telegram-канали.

Служба безпеки затримала агента ФСБ у ході контрдиверсійних заходів на Одещині – ним виявився місцевий “послідовник” колаборанта Стремоусова. Про це повідомляє прес-центр СБУ на своєму Telegram-каналі у четвер, 30 березня.

Поплічник окупантів намагався організувати в Одесі ворожу пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників. З цією метою зловмисник адміністрував кілька проросійських телеграм-каналів. Там він поширював дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони.

“Надалі агент виконував додаткові завдання свого “куратора” із ФСБ. Зокрема, збирав розвіддані про місця базування Сил оборони в регіоні. Крім того, він передавав агресору координати місцевої критичної інфраструктури, у тому числі електропідстанції”, – розповіли у СБУ.

Співробітники Служби безпеки встановили місцеперебування колаборанта та затримали його під час виконання ним розвідувального завдання.

За місцем проживання російського агента проведено обшук. Співробітники СБУ виявили там комп’ютерну техніку, флешки та документи, що підтверджують його незаконну діяльність.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Підозрюваний нині перебуває під вартою, розслідування триває.

Нагадаємо, кіберфахівці СБУ ліквідували прокремлівську ботоферму на Хмельниччині. Понад 2000 ботів “розганяли” дезінформацію про ситуацію на фронті та закликали українців ухилятися від мобілізації.

В Івано-Франківську затримали шанувальницю “русского мира”


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button