Україна

У США пообіцяли “суттєвий пакет допомоги” Україні


У США пообіцяли суттєвий пакет допомоги Україні

Салліван пояснив затримки з попередньою допомогою, зазначивши, що це питання не політичної волі, а логістики.

У Білому домі зараз працюють над суттєвим пакетом допомоги Україні, який включатиме низку різних можливостей. Його планують оголосити до кінця цього місяця. Про це у суботу, 14 вересня, повідомив радник із національної безпеки президента США Джейкоб Салліван на форумі Ялтинська європейська стратегія.

“Я щодня зустрічаюся зі своєю командою, щоб подумати про те, які засоби, які інструменти нам потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір, а також що ми позбавляємо Росію можливості здійснити якийсь прорив, який би привів до стратегічних вигід від їхнього подальшого просування на схід”, – сказав Салліван.

Він також прокоментував затримки з допомогою, зазначивши, що це питання не політичної волі, а логістики. За його словами, США буквально знімають з конвеєра снаряди 155 мм калібру і доставляють їх на передову так швидко, як тільки можуть.

Як інший приклад підтримки він навів складне в реалізації рішення переспрямувати Україні всі ракети для Patriot, які мали бути поставлені партнерам і союзникам у найближчі 12 місяців.

“Я сказав: візьміть всі ці ракети, всі до єдиної, і надішліть їх до України… І якщо ви подивитеся на вартість цього, то це великі гроші з огляду на кількість, масштаб та інтенсивність цих поставок від початку війни. Я пишаюся тим, що ми зробили, але, як сказав зі сцени президент Зеленський, з огляду на те, з чим зіштовхнулася Україна, ми маємо робити більше та краще, і я з цим погоджуюся”, – наголосив радник президента Байдена.

Раніше повідомлялося, що в США згорають 6 млрд допомоги Україні. Фінансовий рік там закінчується 30 вересня. Це означає, 6 млрд доларів на допомогу Україні можуть згоріти.

Однак у суботу ЗМІ повідомили, що Білий дім “врятував” $5,8 млрд для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − two =

Back to top button