Україна

У США не відкидають подальших закупівель російської нафти – CNN

У США не відкидають подальших закупівель російської нафти - CNN

Фото: ЕРА

США не відкидають подальшої купівлі нафти у РФ

США та ЄС обговорюють можливість закупівель російської нафти за ціною, нижчою від ринкової, замість відмови від її імпорту.

США та ЄС обговорюють можливість закупівель російської нафти за ціною, нижчою за ринкову, замість відмови від її імпорту. Про це заявив президент США Джо Байден, пише CNN.

Байден заявив, що він мало що може зробити для зниження вартості бензину або продуктів харчування у найближчій перспективі, визнаючи, що ціни на ці товари залишаться високими, оскільки він працює над зниженням інших витрат, яких зазнали сім’ї.

“Зараз багато відбувається, але ідея, що ми зможемо клацнути вимикачем і знизити вартість бензину, малоймовірна в найближчому майбутньому. Те саме і з їжею”, – сказав Байден на заході, присвяченому нестачі дитячих сумішей.

Байден не відкидає подальшої купівлі нафти у РФ.

“У нас є проблема зараз – Європа, яка вирішує ще більше скоротити купівлю російської нафти. Є багато міркувань, що можна зробити, можливо, навіть продовжити купувати нафту, але за обмеженою ціною”, – сказав Байден після віртуальної зустрічі з виробниками дитячого харчування.

Байден сказав, що замість прямих дій, спрямованих на зниження цін на газ чи харчові продукти, він прагне полегшити фінансовий тягар для сімей в інших сферах, наприклад, лікування та догляду за дітьми.

“Але ми можемо це компенсувати, передбачивши інші необхідні витрати для сімей, зменшивши їх. Це зменшує інфляцію цієї сім’ї”, – додав він.

Раніше повідомлялося, що ЄС запровадив заборону на імпорт російської нафти, проте трейдери поставляють нафту на ринок, приховуючи її походження, та випереджають санкції на крок.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button