Україна

У Словаччині поновили блокування вантажівок на кордоні


У Словаччині поновили блокування вантажівок на кордоні

Перевізники обмежують рух вантажівок, які прямують з України в бік Словаччини. На виїзд зі Словаччини рух вантажівок наразі не блокують.

Представники спілки перевізників Словаччини заблокували рух вантажного автотранспорту через пункт пропуску Вишнє Нємецке. Про це повідомила Держприкордонслужба з посиланням на словацьких прикордонників.

Зазначається, що перевізники обмежують рух вантажівок, які прямують з України в бік Словаччини. На виїзд зі Словаччини рух вантажівок наразі не блокують.

“Про виключення щодо пропуску для окремих категорій вантажів та про терміни акції не повідомлялося”, – заявили в ДПСУ.

Як повідомляється, на даний час перед пунктом пропуску Ужгород, суміжним словацькому Вишнє Нємецке, в електронній черзі на виїзд до Словаччини перебувають 1263 вантажівки. Пропуск легкових автомобілів та автобусів здійснюється в штатному режимі.

Вчора словацькі перевізники оголосили про продовження блокади кордону з Україною на переході Вишнє Німецьке – Ужгород.

Нагадаємо, до польських перевізників, які продовжують блокувати кордон з Україною на чотирьох напрямках, 1 грудня приєдналися колеги зі Словаччини, заблокувавши пункт пропуску Ужгород на кордоні з Україною. 5 грудня рух вантажівок був відновлений, однак словацькі перевізники загрожувати відновити блокаду, якщо ситуація зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішена.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button