Україна

У січні на третину скоротилось вітчизняне автовиробництво

Підприємства українського автопрому у січні 2021 року виготовили 604 одиниці автотранспортних засобів – це на 29% менше, ніж у січні 2020 року, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу “Укравтопрому”.

“Найбільше у минулому місяці було виготовлено легкових автомобілів – 576 шт. На ЗАЗі випустили 325 легкових авто, а на Єврокарі 251 машину.

Незважаючи на те, що у січні поточного року статистику в цьому сегменті формували вже два підприємства – ЗАЗ і Єврокар, а не одне, як торік, випуск легкових автомобілів у річному обчисленні впав майже на 27 відсотків”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, випуск комерційних автомобілів (без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року) становив 4 шт. – це удвічі менше, ніж рік тому. Як і у січні 2020 р., всі виготовлені на заводі “Черкаський автобус”.

“На 58% впало автобусне виробництво. За місяць в Україні виготовили 24 автобуси. Найбільшу кількість випустив завод “Черкаський автобус” – 15 шт. На ЗАЗі повідомили про виробництво 8 автобусів. Січневий результат Часівоярського автобусного заводу – 1 шт”, – додали в асоціації.

 

 

 

 

Back to top button